7 ting min jul ikke byder på

Den der sygdom, jeg vist kom til at sukke lidt efter, har nedlagt mig, og jeg kan ikke tænke på andet end at komme på benene igen. Der er så meget, jeg glæder mig til at gøre, lave og kunne. Men det får mig også til at kigge mine to-do’s igennem og indse, at min december-liste måske er lige vel optimistisk. Særligt, hvis jeg også skal nå at sove en gang i mellem 😉

Jeg ved ikke, hvordan I har det med blogverdenens månedslister, men personligt bliver jeg virkelig ofte en smule presset over dem. Måske er det sammenligningens grimme ansigt, måske er det bare fordi jeg er bedre til at holde mine lister for mig selv, så jeg trods alt ikke føler, at jeg skal leve op til dem overfor andre end mig selv. Uanset hvad, mister jeg altid lidt pusten ved lister over, hvad man ‘burde’ eller kunne på en måned. Og i dag – er det lige gået op for mig – er der præcis en måned til juleaften.

Derfor har jeg forfattet en liste over ting, som den næste julemånedstid IKKE byder på:

1. At lave pakkekalender. Mine børn er simpelthen for små. Og det er for meget forbrug til min smag (som jeg ser det nu), og også for meget arbejde. Haha. 24 pakker x 2. It’s Beyond me!

2. At se julekalender hver dag. Jeg håber, at få set det mange dage, for jeg glæder mig ærlig talt til et pusterum med mine unger, hvor det er ok bare at sidde stille og sumpe. MEN. Jeg ved også, at det yngste sjældent sidder stille. Og at jeg nogle aftner vil være alene om aftensmaden. Og at hverdagen er et puslespil. Og, og, og.. Så jeg siger det allerede nu (mest af alt til mig selv); jeg når det ikke hver dag. Og det er okay!

3. At købe julegaver. Haha. Jeg håber simpelthen stadig, at jeg kommer til at nå i hus med julegaverne inden december måned skydes ind. Jeg ved godt, at det er ambitiøst (i hvert fald for mig, som oftest er i sidste øjeblik), men jeg arbejder på højtryk de her dage, og lige nu tror jeg faktisk kun, at jeg mangler 4styk!? Måske det faktisk lykkes?

4. At lave risengrød og stå og røre i den i en time. Helt ærligt – en komplet umulig opgave for en utålmodig sjæl som mig. Til gengæld har jeg tænkt mig at lave risengrødefter denne – meget hurtigere – opskrift så mange gange, jeg kan slippe afsted med det.

5. At stresse over et kalenderlys. Jeg kan ikke beslutte mig for, om jeg skal gå efter den anti-stress-version, jeg kreerede sidste år, eller om jeg skal gå med et mere klassisk? Uanset hvad, så nægter jeg (sagde jeg igen til mig selv) at slå mig selv i hovedet, hvis jeg ikke følger med. Eller kommer foran. For det vil ske. Og det er okay. #regelryttermuch

6. At tage til julefrokost. Altså den slags julefrokoster, som findes op til og før juleaften. Dem springer jeg over i år. Eller faktisk er jeg kun inviteret til en enkelt, men i år bliver det (som sidste år) et afbud fra mig. Simpelthen fordi jeg endnu ikke kan være væk i ulvetimen fra særligt den mindste basse herhjemme.

7. At lave julemad. Fordi jeg ikke skal til andet end familiejulefrokoster, overlader jeg den betroede tjans til nogle lidt mere garvede julekokke. Til gengæld har jeg tilbudt at bidrage med konfekt til julebordet. Og altså, hvor jeg synes, at jeg har skudt papegøjen ved den byttehandel. Jeg mener bare; jeg bliver jo nødt til at lave adskillige smagsprøver, ikke?

Mit håb er, at listen vil sætte mig fri til at fokusere på det JEG prioriterer, ønsker og drømmer om her op til jul. Jeg har altid været dårlig til at sige fra overfor det, jeg har følt, jeg ‘burde’. Og eftersom jeg både er en regelrytter og en traditionsglad julegris, har denne årstid ikke altid været let jonglere rundt i. Men. Jeg vil virkelig forsøge at holde mig til ovenstående liste. Tænk – al den tid jeg får frisat til.. alt det sjov, jeg selv vælger TIL <3

Hvad mon I håber, at den næste måned ikke byder på for jer?

// Sarah

Husk at du altid er velkommen til at følge mig på Bloglovin’ og Instagram , hvis du har lyst til den slags <3

(Visited 17 times, 1 visits today)

Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *