7 ting jeg ikke vil bruge min sommer på..

Det er vist ingen hemmelighed, at jeg er glad for projekter og lister. Særligt er jeg glad for dén del af listerne, hvor alting skrives op, og hvor jeg kan sætte flueben og strege ud. Gerne begge dele. For ligesom på helt håndgribelig vis at understrege, at endnu én ting er klaret. Jeg er så glad for det, at jeg til tider kan have svært ved at finde balancen imellem at få noget fra hånden og at slappe af. Der er mange ting jeg drømmer om her i ferien. Men. For at få ro og rum omkring mig til at gøre netop dét, jeg aller helst vil, har jeg i noget tid gået og tænkt over, hvad jeg ikke vil i ferien. Det dejligste jeg ved ved ferier er nemlig, at alt det praktiske hverdags hurlumhej så vidt muligt skæres væk. Og at det simple og enkle –  og forhåbentlig derefter lidt mere ro – får ekstra meget plads. Det er denne not-to-do-liste, jeg vil dele i dag.
I ferien vil jeg ikke:
 1. ..lave kedelige “det-skal-også-klares-projekter” derhjemme, som at få sat de sidste lister op.
  Der vil altid være småprojekter, som skal klares eller mangler. I ferien gider jeg ikke at bruge tid på dem, jeg synes er kedelig. Hvis jeg finder nogen sjove, går de til nøds an. Men alt andet – dét vil jeg ikke bruge ferietid på. 
 2. .. indhente de mange venne-aftaler, som jeg har indhentet efter at corona-land er lukket op igen.
  At stresse efter en lang venneliste tror jeg ikke er vejen til afslapning.
  Når tiden er rummet er, skal jeg nok få set mine mennesker én efter én. 
 3. .. tænke “det kan jeg nok ikke”
  Dette punkt er sværere end som så. Og noget mindre håndgribeligt. Men jeg gad godt at feriens tanker og drømme ikke bliver besvaret af tanker som “det kan jeg nok ikke”. I stedet gad jeg godt, at der blev plads til svar som “hvad nu hvis?” eller “jeg kunne da prøve..” eller “hvorfor ikke?”
 4. .. skynde mig.
  Slow living er og bliver mit ultimative sommermål. Så er det sagt.
 5. .. tjekke Instagram før jeg har drukket en kop kaffe.
  Det svinger lidt hvor god jeg er til at lægge telefonen væk. Men hvis ikke sommerferien kalder på en “tag nu kun telefonen op, når du har lyst og ikke når det er en dum vane”, så ved jeg snart ikke hvad den kalder på.. Det skulle da være ikke at: 
 6. .. sluge maden (eller kaffen).
  Mad og kaffe er der blevet slugt så rigeligt af siden jeg blev mor. Jeg anede faktisk ikke at det var mig fysisk muligt at spise og drikke så hurtigt, som jeg har gjort de sidste snart 4 år. Men. Sommeren rummer næsten kun tid med ekstra voksenhænder, og dét har jeg tænkt mig skal kunne ses på min spise og drikke-hastighed. 
 7. .. læse tykke bøger.
  Jeg vil gerne læse(!) Virkelig gerne. Men små fine bøger virker meget mere realistisk og overkommeligt. Og dermed er vejen til en succesoplevelse kortere. Succesoplevelser gad jeg nemlig virkelig godt samle mig en her bunke af denne sommer. Jeg har vel lov at håbe..

.. egentlig var et nyt strikkeprojekt på min oprindelige liste. Men vejret har fået mig til at genoverveje dette standpunkt.. 
Jeg lavede faktisk samme slags liste i julen og i påsken. Jeg blevet ret stor fan af at skyde en opladningsperiode ind med at fralægge mig alt dét, jeg ikke har tænkt mig at løbe efter. Det letter, synes jeg.
Hvad ville mon lette jer at være fri for i ferien?
(Visited 23 times, 1 visits today)

Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *