DIY: Enkle påskeæg med perler

Det er påskeferie her på 5. sal. Og jeg har simpelthen været så træt i går og i dag! Trætheden har mindet mig sådan om den træthed, jeg blev ramt af dagen efter en eksamen. Jeg klarede 3 ugers lockdown med to børn hjemme, og en arbejdende mand i det andet rum(!) Oij, en ‘ferie’ gør godt! For vi klarede det. Og jeg er faktisk helt lettet over, at det gik som det gjorde. Og meget træt. Dét fik jeg vidst sagt. Taget feriemodet i betragtning, er det ret godt, at jeg har fået kørt en del påskepynt ud over rampen allerede. Men. Helt færdig med påskepynt er jeg ikke. Den anden dag (før ferieenerginiveauet meldte sig), biksede min datter og jeg nemlig et par påskeæg sammen. Faktisk er de så simple, at jeg ikke ved, om det er fjollet at lave en DIY-guide. Men altså, hvis I som jeg har smidt alle lister og planer over skulderen, kan det være meget rart at blive guidet lidt af nogle andre – skridt for skridt. Og hvis du kaster dig ud i guiden nedenfor, går der ikke længe før du står med et perlebesat påskeæg. Så her kommer den:

DIY-guide til påskeæg med perler

Materialer:
 • En lidt tykkere ståltråd/metaltråd
 • Perler
 • En saks/knivtang
Step-by-step:
 1. Klip først et stykke af metaltråden, som passer til den størrelse påskeæg du ønsker dig.
 2. Bøj ståltråden til en U-form.
 3. Sæt perler på U’et, indtil der er et par centimeter tilbage af metaltråden i hver side.
 4. Sno nu de to ‘frie’ ender af metaltråd om hinanden, og buk den snoede metaltråd til en krog.
 5. Form den perlebesatte metaltråd til en æggeform, og hæng påskeæggene med perler op lige hvor du vil <3

 

Kan I i øvrigt huske de tørrede kranse, jeg talte om i mandags? Jeg har som lovet lavet en minivideo af opstarten af dem, som kan ses på instagram. Husk også, at du er velkommen til at følge mig på bloglovin’, hvis du har lyst til den slags.

Rigtig god lørdag aften til dig og jer derude <3

Inspiration til (påskeferie)ønsker 💚

Siden bloggens start, har jeg fra tid til anden praktiseret dét at lave collager af ønsker eller inspiration til (købelige) sager. Men der er sket meget de sidste 2,5 år. Med mig. Men måske ikke kun med mig? Det virker til, at flere og flere går op i at handle bevidst og forbruge mindre. Mig deriblandt. Jeg er mig faktisk farligt bevidst om mine indkøbsvaner. Eller mangel på samme.. Jeg sætter det nemlig meget højt – ikke at købe ‘for meget’ og at købe så ‘bevidst’ om muligt. Jeg vil eksempelvis hellere lægge mine penge et sted, hvor der er færre kilometer i produktet og flere (ordentligt) betalte hænder involveret. Og ikke mindst, hvor miljøet er for øje samtidig. For at undgå at købe ‘for meget’ vil jeg altså hellere købe sager, som holder godt og i længere tid.

Heldigt for mig går flere og flere firmaer og producenter op i det samme, som jeg netop har beskrevet. Og i denne tid er det måske endnu vigtigere at give et lille shout out til de virksomheder, som jeg synes gør det godt. Fordi vi snart har påskeferie.
Og fordi vi skal passe på hinanden og vores lille klode 🧡

Photo credit:

 1. Dette fine fjerpuslespil (apropos søndagens DIY-indlæg) har længe stået på min ønskeseddel. Og det er som om, at denne påske kalder endnu mere på puslespil, ikke? Og med to små børn tror jeg nok, at dét er et indkøb, som kan nydes i lang tid 😅
 2. Noget af dét der dagligt får mig til at smile herhjemme i vores lille lejlighed, er vores planter som spirer på livet løs. Og mange gartnerier og blomsterhandlere lider eftersigende under vores lockdown. Og mange tilbyder også levering helt ekstraordinært. Så måske påsken er anledning til, at et par nye planter flytter ind? Denne fra greenify er meget fin, synes jeg.
 3. Måske en lampe ikke er det ‘grønneste’ indkøb, men denne lampe fra det mindre danske mærke ATYM er én, jeg kigger langt efter – som prikken over i’et til vores nye læse/skrivebordshjørne, måske?
 4. Hvis ikke tiden bliver til hverken puslespil eller læsetid, så håber jeg i det mindste at få mulighed for at bage lidt brød henover påsken. Til at forskønne og ‘forgrønne’ hæveprocessen drømmer jeg sådan om nogle ‘cotton covers’ fra HAPS NORDIC.
 5. Laøhlé er et relativt nyt bekendtskab for mig. Men jeg har fulgt dem med et vågent øje, siden jeg fik øje på dem. De har så meget fint og bæredygtigt. Særligt dette sæt kunne jeg flytte direkt ind i – og bo i i ugevis. (Igen meget passende for lockdown-påsken.)
 6. Jeg håber sådan, at påsken bringer en masse strikketid med sig. Og apropos at bo i ting, ville jeg gerne flytte permanent ind i denne sweater no. 3. fra My Favorite Things – Knitwear. Og mange andre strikkedesigns fra fine Louises hånd. Så leder du også efter et nyt strikkeprojekt til resten af lockdownen, er der meget meget fint at finde hos hende.
 7. Den sidste ting, jeg sådan håber på, at påsken vil bringe mig, er lidt selvforkælelsestid. Den trofaste læser vil vide, at jeg er stor fan af Miild. Jeg fik deres serum i julegave, og den er virkelig god. Men meget mere fra Miilds pleje- og make up-serie måtte godt flytte ind og  forsøde min lockdownpåske lidt ekstra.

Er der mon noget særligt I drømmer om for den kommende påske?

//S

Tips til (at forsøde) lockdown’en (#2)

Den faste læser vil vide, at jeg har en tradition for at udgive et tirsdagstip om tirsdagen.. Men i anledning af lockdown’en, har jeg lavet et par tips-kavalkader. For helt ærlig? Jeg kunne i godt bruge at blive mindet om et par gamle gode kendinger, nu hvor alt er vendt på hovedet. Sidste tirsdag ‘genudgav’ jeg således tre tips, som kan afhjælpe hverdagsirritationer. Dem finder du her. Og i dag skal det handle om noget lidt andet, og alligevel ret ens: Tips som kan hjælpe med at forsøde lockdown’en. Tips som alle sammen (som sædvanlig) er enten økonomisk ‘smarte’, æstetisk ‘smarte’, ressourcemæssigt ‘smarte’ eller praktisk ‘smarte’. Eller lidt af det hele.

De tre tips som alle forsøder min lockdown, kommer her:

Blomster til bordet – kvit og frit

I weekenden fandt jeg et lille stykke ‘eng’ midt inde i byen, og jeg tog et par siv med mig uden helt at vide, om jeg måtte. Men ih, hvor det gjorde mig glad. For sivene udviddede nemlig min evighedsbuket, og gjorde den endnu finere end den i forvejen var, synes jeg. Men det er ikke den eneste vase, som har fået ‘ny beboer’. Kort inden lockdown’en satte jeg en lille ‘frisk’ blomst fra én af de planter, jeg allerede har herhjemme i en vase med vand. Og den står stadig så fint herhjemme.. På den måde skal man ikke engang bevæge sig ud fra sit hjem for at finde ‘nyt’ grønt til bordet. Og dét er ekstra smart lige netop i disse uger <3

Ost, som holder for evighed (næsten)

Hvis du er bare et halvt så stort osteøre som mig, så vil du synes om dette trick. Én af de bedste ting jeg ved er at have parmesan på ‘lager’. Aller helst af den store faste klump, så jeg selv kan høvle mig lidt flager, når jeg synes, at det vil peppe et måltid eller en salat op. Og selvom parmesan i min bog pepper det meste op, er det ikke altid, jeg når at komme helt i bund med en hel klump parmesan inden, den bliver for dårlig. MEN. Efter at jeg er begyndt at bruge denne opbevaringsmetode, har jeg næsten altid parmesan på ‘lager’. For ved dette tip kan osten holde meget meget længe.

 

Mangler du en scrub derhjemme? Brug kaffegrumset i stedet..

Noget af dét jeg virkelig gerne vil øve mig på fremover – og særligt her i coronaugerne – er, at lave hjemmespa. Åh, hvor jeg dog elsker et godt fodbad, en ordentlig omgang hårkur og en god bodyscrub. Ja, faktisk er scrub nok noget af dét, der forsøder min hverdag allermest. Til ansigtet er jeg stor stor fan af Rudolph Care’s Scrub. Men siden jeg i efteråret løb tør for bodyscrub, har jeg ikke købt nogen ny. Derimod har jeg brugt rester af kaffegrums til en bodyscrub efter denne ‘opskrift’. Det giver så god mening for mig, at bruge noget, som man ellers ville smide ud til noget selvforkælelse. På den måde følelse det godt på flere planer.

Hvad gør I mon for at forsøde lockdown’en?

// Sarah

3 x DIY-påskepynt

Påsken nærmer sig. Med hastige skridt. Skridtene føles dog på en måde lidt langsommere i år end nogen som helst andre år. For intet er som det plejer. Der er en uge til palmesøndag i dag, og dermed rigeligt med tid til at lave lidt ekstra påskepynt. Jeg har i al fald tænkt mig ikke at gå ned på pynt i år, når nu vi ikke kan samles med familie og venner til påskefrokoster. Jeg fik i går lavet en gammel kending med en variation – og håber at kunne vise en video én af de kommende dage. Men en kort guide findes nedenfor. Sammen med to af lidt ældre dato. Mest fordi jeg ikke forventer, at I går så langt tilbage i arkivet. Og lidt fordi jeg selv ville ønske, at jeg kunne lave dem igen for første gang. Men lad os starte med den nyeste tilføjelse;

3 x DIY-påskepynt

Små kranse af tørrede blomster

Oprindeligt havde jeg tænkt mig, at kransene her skulle laves af fjer. Men. Coronaen fik mig på andre tanker. Første og fremmest ville jeg nødig handle noget hjem, som jeg ikke havde i forvejen. Og dernæst virkede det også lidt mærkeligt at lave pynt af ‘noget fra dyr’, når nu hele denne her situation startede med.. dyr. Jeg ved ikke, om jeg lægger for meget i det. Men sådan lød min tankestrøm, og jeg kastede mig i stedet over nogle små ophængelige kranse med tørrede blomster. Kransene i sig selv er ret inspireret af mine tidligere kranse – se her, her og her. Denne gang bare i miniature-udgave. Kort sagt brugte jeg noget tyk ståltråd, formede en krans (+ en krog) af den, og fastgjorde bladene/grenene/sivene med tynd ståltråd derpå.

 

Garnindbundet DIY-påskeæg

Det næste påskepynt har stået fremme herhjemme i ugevis allerede. Så pæn synes jeg, at genstanden er. Og så god er den til at skjule chokolade i. Haha. Guiden til påskeægget jeg taler om, finder du her. Det er oplagt, hvis du har et gammelt pap-æg, du synes trænger til at blive shinet op. Men kan naturlivis også bruges, hvis du vil have et nyt æg til at gemme chokoladerne eller andet i. Når det står dér lukket, er det nemlig næsten ikke til at se, at det kan åbnes. Det eneste man skal bruge er noget (bomulds)garn, lim og så et æg af en art. Og selvom det måske virker som et lidt større projekt, så var var det så meget en zen-oplevelse for mig at sno snoren rundt og rundt, at jeg gerne gjorde det hele igen.

DIY-fjer (af snor)

Og nu vi er ved garn, så er disse fjer lavet af den samme garn, som jeg snoede om påskeægget. Mit visuelle øje blev testet lidt med disse fjer, fordi jeg over noget tid gik til og fra fjerene, før jeg helt var tilfreds med formen. Men findes der noget bedre tidspunkt til netop dét end nu, hvor de fleste af os hele tiden er hjemme? Jeg tænker, at fjerene meget let kan laves til at hænge på friske grene fra haven. Ligesom de små kransenedenfor. En tilføjelse til DIY-guiden til garnfjerene, som du i øvrigt finder her er, at man med fordel kan fæstne fjerenes ‘fimrehår’ med en klat lim på bagsiden – dér, hvor de krydser ‘stilken’. På den måde skal man ikke være nervøs for, at det kan glide fra hinanden over tid.

Alle de bedste næsten-påske-tanker fra mig

// S

DIY: Fra køkkenrulle til påskehare

Jeg har sådan forsøgt at finde nogle lette påske-DIY’s, som børnene kunne være med til. Indtil videre, er det dog kun blevet til de påskeæg, jeg viste jer for snart et par uger siden. For det kniber ærlig talt for mig at få både en 1-årig og en 3-årig til at holde koncentrationen. Og til at få min tålmodighed til at række. OG ikke mindst at få materialerne til at række. For selvom jeg godt kunne købe noget online, er det vel nærmest blevet et dogme for mig kun at lave påskepynt af det, vi allerede har herhjemme. I dag har jeg således forsøgt mig med en påskehare.

For at kunne have børnene engageret, og for at vi ikke skulle ud og købe materialer ind, prøvede jeg at gøre påskeharerne så simple som muligt. Well. Det tog mig simpelthen 3 flotte dage at få det til at ligne en påskeharer. Nogenlunde da. Jeg passede godt nok begge børn samtidig, men alligevel. Det har ikke været min stolteste DIY-proces. Haha. Det viste sig både lidt svært for mig at få formen rigtig på haren, men også at få den til at hænge med ørerne opad, når først snoren var i. Jeg ved ikke, om det er coronakuller. Uanset hvad tænkte jeg, at en lille DIY-guide var på sin plads trods simpliciteten. Sådan én kunne jeg i al fald godt have brugt 🙂

DIY-guide: Fra køkkenrulle til påskehare

Materialer:
 • Et køkkenrulle (eller toiletrulle)
 • En saks
 • Lidt lim eller dobbeltklæbende tape (en klipsmaskine kan til nøds også bruges, hvis du er løbet tør for det andet klister)
 • Lidt sytråd og en nål
 • Hvis du ønsker at dekorere med glimmer eller andet, kan dette også bruges.
Step-by-step:
 1. Klip køkkenrullen over, så du får tre lige brede ringe
  .. mine var ca. 0,5-0,8mm på øjemål. At måle havde hverken jeg eller børnene tålmodighed til.
 2. Form først den ene af de tre ringe så rund som mulig. Denne ring vil være påskeharens hovede.
 3. Afrund de to sidste cirkler i den ene ende. Den anden ende forbliver ‘spids’. Disse to spidse cirkler er ørerne.
 4. Lim nu de to ører på det ‘runde hovede’.
  Min oplevelse var, at de lignede mest, hvis de sad så tæt sammen som muligt. 
 5. Stik nu en nål med tråd igennem påskeharen – nedefra og op mellem ørerne. Træk snoren igennem pånær enden, og før tråd og nål tilbage igennem samme hul. Træk nålen af snoren og saml de to ender af snoren, og slå en knude.
  Se eventuelt knuden på billedet nedenfor. 
 6. Lim nu ørerne sammen, så de også holder fast om ophængssnoren.
  På den måde sikrer du dig, at haren hænger den rigtige vej – med ørerne opad. 
 7. Hæng nu harerne op, hvor du ønsker det. Eller dekorer med glimmer/farver eller andet.
  Hvis du vil, kan påskeharens hovede også erstattes med en stor træperle. Og snoren mellem ørerne kan også udskiftes med en tykkere bomuldsgarn. Her brugte jeg resterne fra mit påskeæg fra sidste år

Sig endelig til, hvis du har spørgsmål!
Og hvis du forsøger dig, så sig også endelig til – her eller på instagram 🙂

Jeg elsker at høre fra jer.

Kærligst S

 

  defaultdefaultdefaultdefaultdefault